Kotoisin täältä Local -tunnus paikallisille tuotteille ja palveluille

Julkaistu 2020-04-02 14:54:04 EEST.

Itä-Lapissa paikallisten tuotteiden ja palveluiden tuottajat saavat käyttöönsä Kotoisin Local – tunnuksen tuotteiden ja palveluiden huomioarvon parantamiseksi asiakkaille. ”Kotoisin täältä Local” -tunnus, joka kertoo tuotteiden, palveluiden, työn ja yrityksen paikallisuudesta. Tunnuksen myötä matkailijoiden ja paikallisten on helpompi löytää itälappilaiset yritykset, tuotteet ja palvelut, kuten esimerkiksi lähileipomon pullat lähikaupasta.

ostap.jpg

Paikallisuudesta kertovan tunnuksen ulkoasuksi muotoutui yksinkertainen, karttapaikasta ja sillä tavalla paikallisuudesta kertova tunnettu pinni lumitähtineen ja yksinkertaiset tekstit "Kotoisin täältä" ja "Local". Tunnuksen suunnittelussa huomioitiin myös se, että se ei kielellisesti herätä vastenmielisiä mielikuvia muiltakaan kielialueelta tuleville. Tunnus on suunniteltu niin, ettei se peitä yrityksien tai kuntien omia brändejä tai tunnuksia, vaan sitä voidaan käyttää niiden kanssa yhdessä. Tunnukseen on mahdollista liittää myös QR-koodi, jonka avulla tuotteen valmistanutta yritystä voi esitellä.

Kotoisin Local tunnus on toteutettu Itä-Lapin kuntayhtymän Osta paikallista – hankkeen toimena. Hankevetäjänä toimi Anita Ruokamo, joka kertoo hankkeen erityiseksi tavoitteeksi Itä-Lapin yrittäjien yhteistyön tiivistämisen paikallisen ostovoiman kehittämiseksi. Läheltä hankittu edistää kestävää kehitystä ja työpaikkojen, yrittäjyyden ja paikallisten palveluiden turvaamista. Hankkeen aikana vahvistettiin alueen kuntien ja yrittäjien yhteistyötä elinvoiman kehittämisessä, sillä kuntien hankinnoilla ja ostoilla on erityisen suuri vaikutus alueen elinvoimaisuuteen.

- Jos et saa haluamaasi tuotetta tai palvelua omasta kunnasta, osta se naapurista, jos et naapurista, osta Itä-Lapista, jos et Itä-Lapista, niin Lapista ja jos et Lapista, niin Suomesta, neuvoo Lapin Yrittäjien puheenjohtaja Anna-Kaisa Luoma-aho.

Merkin käyttö ei rajoitu ainoastaan paikallisten tuotteiden valmistajaan ja myyjään, vaan sitä voi käyttää kaikki yritykset ja tahot, jotka toimivat paikallisesti, työllistävät ja tuovat verotuloja ja muuta hyvinvointia alueelle. Tunnuksesta saa tietoa ja ohjeita kuntien elinkeinopalveluista Kemijärvellä, Pelkosenniemellä, Posiolla, Sallassa ja Savukoskella.

Takaisin