High five -hankkeen kuulumisia

Julkaistu 2020-04-02 15:33:54 EEST.

High Five – Yhteistyöllä hyvinvointia Itä-Lappiin -hanke on päässyt vauhtiin. Yhtenä tehtävänämme on edistää hyvinvointitoimijoiden välistä yhteistyötä kaikilla tasoilla kunnassa sekä Itä-Lapin kuntien välillä. Hanke onkin järjestänyt useita yhteistyöpalavereita sekä etäyhteyksillä että kasvokkain, esimerkiksi kuntien järjestöyhdyshenkilöiden, kunnanhallitusten puheenjohtajien, työllisyyskoordinaattorien ja kokemusasiantuntijoiden kanssa – Tarkoituksena on luoda puitteet kehittyville keskustelufoorumeille, tästä on hyvä jatkaa!

Järjestöjen rooli kuntalaisten hyvinvoinnin tukemisessa on erittäin tärkeä, ja yhteistyöhön tähtääviä järjestöiltoja onkin jo järjestetty Savukoskella, Sallassa ja Posiolla Lapin Sotu ry:n ja kuntien toimijoiden kanssa. Olemme tulossa Pelkosenniemelle järjestöiltaan 16.4.2020! Tavoitteenamme on koko Itä-Lapin kattava järjestöjen yhteistyöverkoston perustaminen. Yhdessä olemme vahvempia! Osallistumme myös 4.4.2020 Sallassa järjestettäville Hyvinvointimessuille. Sinne kaikki sankoin joukoin mukaan!

Kuntayhtymän kuntien edustajista kostuvan hyvinvointityöryhmän kokouksessa on aloitettu työstämään Itä-Lapin yhteistä hyvinvointisuunnitelmaa työnimeltään "Itä-Lapin hyvän arjen suunnitelma". Mikä tukee sinun hyvinvointiasi? Miten näet oman kunnan suhteessa Itä-Lappiin? Entä muuhun Lappiin? Tule mukaan keskustelemaan!

Tiedon tuottaminen alueelta on meille tärkeää, haluamme kerätä järjestelmällisesti tietoja jo olemassa olevista yhteistyörakenteista sekä esimerkiksi kokemustietoa alueen hyvinvointia tukevista asioista.
Seuraa meitä Facebookissa ja Instagramissa @highfivehanke.hyvinvoivaitalappi ja seuraa tiedottamista Koti-Lappi ja Kuriiri -lehdissä sekä kuntien ja kuntayhtymän nettisivuilla.

High five -hankkeen kokonaisbudjetti on 277 440 euroa. Hankkeen rahoittavat Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus ESR / Kestävää kasvua ja työtä -rakennerahasto 80 % ja Itä-Lapin kunnat 20 %.

Takaisin